Varusmiessoittokunnan reserviläiset ry on kaikkien Suomen sotilassoittokuntien yhteinen reserviläisyhdistys!

Varusmiessoittokunnan reserviläiset ry on Lahden Hennalassa vuonna 2014 perustettu yhdistys, joka tukee omalla toiminnallaan Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan toimintaa sekä kouluttaa sen reserviläisiä. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää jäsenilleen soittotoimintaa puhallinorkesteri- ja sinfoniaorkesteri -periodien muodossa, järjestää sekä koordinoida sotilaallisia harjoituksia yhteistyössä MPK:n ja soittokunnan kanssa sekä järjestää Reunion-tapahtumia Varusmiessoittokunnassa palvelleille reserviläisille.

Vuonna 2020 Varusmiessoittokunnan reserviläiset ry järjesti yhdistyksen historian ensimmäinen puhallinorkesteri-periodi. Syyskuussa 2019 jo kolmatta kertaa yhdistys järjesti menestystä niittäneen sinfoniaorkesteri-periodin, joka konsertoitiin Lahden Ristinkirkossa. Musiikkiperiodit tulevat jatkumaan vuonna 2022.

Varusmiessoittokunnan 30-vuotisen juhlavuoden kunniaksi Varusmiessoittokunnan reserviläiset ry järjestää jäsenilleen Hamina Tattoo Reunion -tapahtuman tulevassa Hamina Tattoossa 2022. Tiedossa on marssishown lisäksi jo aiemmilta vuosilta tuttua rentoa yhdessäoloa sekä musisointia. Reunion tapahtuman ja marssishown lippupaketteja tullaan myymään jäsenistölle kevään ja kesän 2022 kuluessa.

Tervetuloa mukaan toimintaan!